Fikentre- kan det reddes?

Hei! Har et fikentre i potte. Har overvintret to ganger. Første overvintring gikk fint, fikk mange bye, friske blader. Andre overvintring fikk ikke bra, kom ingen nye blader. Trodde det var dødt, men har likevel vannet og gjødslet. Har ikke pottet om enda. På sensommeren/tidlig høst i år oppdaget jeg noen blader nederst på stammen, samt fra det som ser ut sim en stikling? Er det noe som helst jeg kan gjøre for å rette treet? Legger ved bilder som viser hvordan treet ser ut nå.
Lk

Kommentarer

  • Hei LK
    Takk for henvendelsen. Merk at behovet for gjødsling ikke er like prekært om vinteren, og hos de fleste planter som overvintrer burde man ikke gjødsle i det hele tatt. Behovet for vanning er også veldig lite under overvintring. Dermed kan det tenkes at den har fått for mye næring. Nå ser det ut at det kommer nye blader, så helt dødt er nok treet ikke.

    Jeg ville beskjært treet en stykke ned på stammen og gitt det noen måneder. De nye plantene som vokser fra jorden vet jeg ikke hva er, men hvis planten har stått ute er nok sjansen stor for at det er noen fjerne planter som har funnet vegen til potten din.I så fall ville jeg forsøkt å fjerne disse plantene.

    Lykke til
    Kristian

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.