Potetepler

Hva er potetepler?

Kommentarer

 • Hei Jan.
  Potetepler er potetplantens egen frukt. Disse kan utvikles etter vellykket pollinering. Potetepler kan ikke spises da fruktene er svært giftige. Fruktene burde dermed holdes utilgjengelig for barn og dyr.

  Fruktene inneholder gjerne over 100 frø, men det kan være krevende å så disse frøene ettersom potetepler bruker lang tid på å modnes.
  Kristian
 • Her satt fjellmandel merket Dovre til min overraskelse så er disse enkle å dyrke ingen sykdommer registrert.  Hittil har jeg funnet 7 frøkapsler epler.  Hvordan skal jeg lagre disse å når kan jeg åpne dem for å så frøene?

  Har fem ulike typer poteter i åkeren fjellmandel å vanlig mandel fra Rogaland Asterix Beate og en som er gammel norsk
  Blir opp mot 30 poteter under en stol lys og trill rund som kuler. Koke faste og blir mørkere enn fjellmandel ferdig kokt.

  Vet ikke hvilke arter som har krysset begge funn er i ytterkant av åker med mye fjellmandel rundt. 

  Sandvollan Inderøy
  Kjell Selen
 • Hei Kjell
  Nå har jeg sjekket litt. Denne bloggen inneholder mye god informasjon rundt nettopp dette.
  Dyrking av potet fra disse frøene krever nok en god dose tålmodighet 😀
  For det første er det viktig at fruktene henger på planten så lenge som mulig. Etter plukking kan de ligge forholdsvis lenge (sammenlignet med spiselige frukter) uten å bli dårlige. Videre leser jeg at du kan lagre frøene lenge gjennom fermentering.

  Jeg vil nok tro at det lønner seg å så disse frøene ganske tidlig på året hvis du ønsker resultater i løpet av sommeren. Først da kan du se hvilke arter som har blitt krysset.
  Kristian

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.