Selvvanningssystem i drivhus

Har lest til øyet blir stort og vått om selvvanningssystem i drivhus og valget står nå mellom Blumat og Autopot, men greier ikke å bestemme meg. Hva vil dere anbefale hvis jeg må velge blant disse, dere selger jo begge og har trolig erfaring nok til å gi en anbefaling? Drivhuset er 12 kvm, plass til ca 12 planter, det dyrkes tomat, agurk, paprika, chili og evt annet. Det blir jo billigere med Blumat da jeg f eks allerede har fullt med potter osv., men hva fungerer best på sikt? På forhånd takk for råd!
Karsten Vada

Kommentarer

 • Hei Karsten og takk for henvendelsen! 😊
  Dette vil jo i bunn og grunn gå på personlig smak og preferanser så svaret vil kun gjenspeile mine egne, bare sånn at det er sagt. Det finnes som du selv oppnevner gode argumenter for begge løsningene.

  Blumat er unektelig også et godt alternativ på sommerstid, men disse systemene har tynnere slanger og baserer seg på keramiske plugger som muligens kan sprekke om de utsettes for nattefrost utpå høsten. Pottene til autopot er av plast og vil tåle noe mer, men det er selvfølgelig en dårlig ide å la noen av disse systemene stå i minusgrader uten noen form for oppvarming i drivhuset.

  For grønnsaker i drivhus så tenker jeg at Autopot ihvertfall er et meget godt og trygt valg i lengden. Dette fordi næringen kan tilføres rett i reservoar og det er lite mulighet for oppbygging av mineralsalter som kan tette slangene på 9mm (så lenge man styrer unna tyktflytende organiske næringer). Det er også lite vedlikehold og bytte av deler på Autopot systemene. Eneste kan være at man i tillegg til årlig rens gjerne bør bytte ut myke gummideler (slanger og knotter) etterhvert for å forhindre lekkasjer til neste sesong, men dette koster ikke all verden.

  Håper svaret vårt gjorde deg litt klokere og lykke til med vekstene dine!

  Les gjerne vårt blogginnlegg om Autopot:
  Hva er Autopot?

  Sigve

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.