Vanningssystem til drivhus

Hei! Planlegger å dyrke tomater i drivhus til våren. Hvilket vanningssystem til drivhus anbefaler dere i gartnerbutikken? Tar også gjerne imot anbefalinger på flytende plantenæring til tomater. Takk 😀

Mvh Knut N.

Kommentarer

 • Hei Knut.
  Takk for spørsmålet. Her har vi et par gode alternativer til deg.
  Autopot er en egelsk produsent av vanningssystemer til planter - enten det skal i drivhus, i vekstrom på balkongen eller i pallekarm. En av de store fordelene med autopot er at systemet ikke bruker strøm. Man forsyner pottene med vann enten via et vannreservoar, og Autopots patenterte AquaValve sørger for at plantene får riktig mengde vann og en en balansert tørr/våt syklus.

  Autopot kommer i ulike størrelser og varianter. Vi har 1Pot og Easy2Grow som består av potter på 8,5 liter eller 15  Iiter og XL med sine potter på 25 lter. I Gartnerbutikken finner du komplette pakker fra alle varianter som inkluderer potter, potteskåler, slanger, koblinger, ventiler og vannreservoar.

  En annen stor fordel med Autopot er at vanningssystemet er justerbart. Du kan selv sette opp pottene på en måte som passer ditt rom eller drivhus, og trenger du ekstra slanger og koblinger skal de være tilgjengelige i riktige størrelser. Du kan også utvide systemet med flere potter fra sesong til sesong.

  Et annet alternativ er vanningssystemet fra Blumat. Dette selvvanningssystemet kan kobles til et reservoar eller direkte til din vannkran. Ved bruk av reservoar er det tyngdekraften som frakter vannet til pottene. Blumats keramiske regulatorer registrerer fuktigheten i jorden og tilfører vann ved behov. Du kan stille inn hvor mye vann som drypper ut før tilførselen stenges. I likhet med Autopot er Blumats vanningssystem justerbart. Du kan selv legge til eller fjerne deler av systemet ved behov, og vi har naturligvis delene du trenger.

  Når du skal bestemme deg for næring til tomater har du flere alternativer å velge mellom. Næring fra Terra Aquatica, Advanced Nutrients og Canna er alle gode alternativer. Autopot produserer dessuten sin egen næring som passer godt til både vekst og blomstring. Ønsker du å dyrke økologisk kan du sjekke ut Biobizz.

  Lykke til.
  Kristian

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.