Til seneste kommentar

Vi har kjøpt hus med et epletre som er syk. Finnes det noen midler som kan redde vårt eneste tre?

Magda

Kommentarer

 • Hei Magda!

  Det er viktig å behandle sykdomsangrepne epletrær tidlig i sesongen slik at dette ikke får spre seg ukontrollert. Det er også lurt å sørge for at epletreet ditt har tilstrekkelig med vann, næring og sollys for best mulig motstandsdyktighet mot sykdommer og sopp. Personlig har jeg ikke så stor erfaring med å diagnostisere sykdommer på epletrær. Dette kan kanskje minne om enten Cytosporose eller brunflekker, hvis det ikke rett og slett bare er næringsmangel.

  Noen lure tips hvis du mistenker sykdom:

  1. For å unngå soppsykdommer kan det være lurt å fjerne bladene som faller av treet på høsten. Da fjerner du mye av mulighetene for neste års potensielle infeksjon.

  2. Beskjær epletreet på våren slik at kronen ikke vokser seg for tett. Hvis kvister og blad vokser for tett er det lettere for sykdom å spre seg fra en del av treet til en annen.

  3. Det er mulig å behandle med soppdrepende midler, uten at jeg helt har oversikten over hva som selges i Norge og vi selger ikke plantevernmidler i Gartnerbutikken dessverre. Om epletreet er for hardt rammet kan det dessverre være lite man får gjort til syvende og sist.

  4. Jeg ville også tatt en titt på vårt innlegg om Næringsstoffmangel eller overskudd? fra vår gamle wordpress blogg. Forhåpentligvis kan du finne noen nyttige tips der dersom næringsmangel er problemet.

  Hvis det derimot skulle gå gærne veien kan jeg opplyse om at eplesortene 'Aroma', 'Filippa', 'Discovery', 'Ingrid Marie', 'Transparente Blanche', 'Katja' og 'Carroll' er eplesorter som er mer resistente mot sykdom enn andre sorter. Ønsker deg lykke til med redningen og håper på bra resultat🍎.

  Med vennlig hilsen Sigve, Gartnerbutikken 🌱
  Sigve

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.