Når skal man så frø?

Hei 😀 Når bør man så tomatfrø for å få plantene klare til våren? Kan dere anbefale lys til tomatplanter innendørs?

Kommentarer

 • Hei Børre.
  Takk for spørsmålet. Det er ingen ting i veien for å så tomater allerede i februar, men hvis du har tenkt å flytte plantene ut nærmere sommeren kan det være en fordel å vente til begynnelsen av mars. Med gode vekstlys kan imidlertid tomater dyrkes året rundt.

  Når det gjelder lys til tomater foretrekker disse plantene, som de aller fleste andre vekster, lys med høy fargetemperatur under de tidlige vekstfasene (rundt 6500 kelvin). Når plantene skal blomstre og danne frukter vil de ha behov for kaldere lys (2100-3000 kelvin). En god løsning kan være å velge LED-vekstlys til tomater. Med LED-vekstlys har du fullspektrum-alternativer som tomatplanten vil respondere positivt på gjennom alle vekstfaser. Til oppholdsrom har vi fullspektrum pærer med universal E27-sokkel fra Sansi (15W, 24W og 36W). Vi har også kraftigere alternativer fra Lumatek, The Jungle, Telos og Secret Jardin - alle fullspektrum.

  Vil du lese mer om vekstlys? Ta en titt på i vår blogg. Der har vi skrevet om vekstlys og laget en guide til valg av vekstlampe.

  Lykke til.

  Kristian

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.