Rockwool

Hva er rockwoolkuber og hva brukes de til?

Kommentarer

 • Hei Jan og takk for henvendelsen!

  Hva er Rockwool?
  Rockwoll - eller steinull - er steinbasert mineralull som utvinnes fra basalt. Basalt er vulkansk stein som smeltes og spinnes til fibre. Produksjonsmetoden gir et sterilt, luftig og strukturelt substrat som gir svært gode vekstforhold for spirer og utvikling av plantens rotsystem.

  Bruk av Rockwool
  I hovedsak benyttes rockwool som isolasjon i bygg, men har pga sine egenskaper vist seg å være et veldig godt substrat ved forkultivering av planter. Rockwool sikrer et godt utgangspunkt for plantevekst fordi det gir god lufting og oksygentilgang til plantens rotsystem. Det hemmer også vekst av bakterier og mugg siden rockwoll er et inorganisk materiale uten næring for skadelige organismer. I tillegg har rockwoll gode støtteegenskaper, hvilket gjør stiklinger enklere å håndtere. For eksempel kan stiklinger dyrkes frem i rockwoolkuber og plasseres enten øverst i en nettpotte med leca i et hydroponisk dyrkesystem, eller så kan man fjerne en del rockwoll i kubens ytterkant og plante stiklingen rett i jord.

  Blogg
  Du må gjerne lese mer om Substrater og eventuelt Vekstsystemer på vår blogg. Bloggen er forøvrig også fylt med mange gode tips som vil hjelpe deg å lykkes med vekstene dine, så her er det med andre ord bare å slå seg løs. 😊

  Relevante produkter
  I Gartnerbutikken selger vi rockwoll i kuber, kuber i brett, i plateform og i sekk. Håper svaret gjorde deg litt klokere!

  Vi ønsker deg en fin dag videre 🌞
  Med vennlig hilsen Sigve

  Sigve

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.